Čoko krema s proseccom

Jednostavnu čokoladnu kremu s dodatkom prosecca i slatkog vrhnja pretvorite u savršen desert
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 54

Potrebno vam je

  • 1 dl pjenušac
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 g tamna čokolada
  • 1 dl vrhnje za šlag
  • 2 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Tucite jaja sa šećerom da dobijete pjenušavu smjesu.
  2. Pjenušac stavite na parnu kupelj i polagano umiješajte jaja. Stucite pjenjačom u pjenušavu kremu.
  3. Čokoladu s najmanje 70% kakaa otopite u slatkom vrhnju lagano miješajući nad parom.
  4. Malo ohladite pa umiješajte kremu od pjenušca.
  5. Prije posluživanja ohladite.
Posjeti Gastro.hr