Čokolada u čaši

Zaboravite klasične tanjure i pripemite atraktivni desert u čašama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 779

Potrebno vam je

  • 115 g piškote
  • 2 dl kuhana kava
  • 5 žličica liker od amaretta
  • 200 g tamna čokolada
  • 225 g mascarpone
  • 3 dl vrhnje za šlag
  • 3 žlica šećer, u prahu
  • 4 kom jaje kokošje
  • trešnje

Priprema

  1. Skuhajte jaku crnu kavu i ohlađenu pomiješajte s amarettom ili maraschinom. Razlomite piškote na komadiće i posložite ih u zdjelu. Zalijte ih kavom. Izmiksajte žumanjak sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane gusta.
  2. Umiješajte mascarpone i izmiješano vrhnje za šlag. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim ga umiješajte u smjesu sa sirom. Razlomite kockice čokolade i rastopite ih na pari.
  3. Pripremite čaše za desert. U svaku na dno posložite malo kreme od mascarponea pa red namočenih piškota koje zalijte rastopljenom čokoladom. Opet posložite red kreme, rastopljenu čokoladu i ukrasite ušećerenom trešnjom. Ostavite zdjelicu na hladnom sat vremena, a zatim poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr