gastro postao
Zaboravite klasične tanjure i pripemite atraktivni desert u čašama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 779
Potrebno vam je
- 115 g piškote
- 2 dl kuhana kava
- 5 žličica liker od amaretta
- 200 g tamna čokolada
- 225 g mascarpone
- 3 dl vrhnje za šlag
- 3 žlica šećer, u prahu
- 4 kom jaje kokošje
- trešnje
Priprema
- Skuhajte jaku crnu kavu i ohlađenu pomiješajte s amarettom ili maraschinom. Razlomite piškote na komadiće i posložite ih u zdjelu. Zalijte ih kavom. Izmiksajte žumanjak sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane gusta.
- Umiješajte mascarpone i izmiješano vrhnje za šlag. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim ga umiješajte u smjesu sa sirom. Razlomite kockice čokolade i rastopite ih na pari.
- Pripremite čaše za desert. U svaku na dno posložite malo kreme od mascarponea pa red namočenih piškota koje zalijte rastopljenom čokoladom. Opet posložite red kreme, rastopljenu čokoladu i ukrasite ušećerenom trešnjom. Ostavite zdjelicu na hladnom sat vremena, a zatim poslužite.
Izvor Skuhatćute