Kolač s višnjama

Thinkstock
Kolač koći će vas u isto vrijeme zasladiti i osvježiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 212

Potrebno vam je

  • 250 g glatko brašno
  • 3 kom jaje kokošje
  • 180 g šećer, kristal
  • 0.50 kom prašak za pecivo
  • 2 žlica jogurt (3.2% masti)
  • limunova korica
  • 100 g lješnjak ,suhi
  • višnje
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200C.
  2. Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje.
  3. Ocijedite konzervirane višnje (pola velike staklenke) iz soka i očistite im koštice.
  4. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac.
  5. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.
  6. Istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmijence s mljevenim lješnjacima umiješajte u smjesu.
  7. Izlijte je u pripremljeni kalup i ocijeđene višnje rasporedite po površini.
  8. Pecite kolač oko 25-30 minuta.
  9. Kad se ohladi, prema želji ga pospite šećerom u prahu.
Posjeti Gastro.hr