gastro postao
Kolač koći će vas u isto vrijeme zasladiti i osvježiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 212
Potrebno vam je
- 250 g glatko brašno
- 3 kom jaje kokošje
- 180 g šećer, kristal
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 2 žlica jogurt (3.2% masti)
- limunova korica
- 100 g lješnjak ,suhi
- višnje
- šećer, u prahu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200C.
- Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje.
- Ocijedite konzervirane višnje (pola velike staklenke) iz soka i očistite im koštice.
- Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac.
- Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.
- Istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmijence s mljevenim lješnjacima umiješajte u smjesu.
- Izlijte je u pripremljeni kalup i ocijeđene višnje rasporedite po površini.
- Pecite kolač oko 25-30 minuta.
- Kad se ohladi, prema želji ga pospite šećerom u prahu.