Čokoladna torta s bademima

Slatki užitak za obožavatelje čokolade
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 377

Glazura

  • 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Ostalo

  • 300 g čokolada za kuhanje
  • 100 g badem, oljušteni suhi
  • 250 g maslac, slani
  • 150 g oštro brašno
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 10 g prašak za pecivo

Priprema

  1. Rastopite čokoladu i maslac da dobijete glatku smjesu te ostavite da se ohladi.
  2. Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom, dodajte sjeckane bademe, brašno, prašak za pecivo te smjesu od čokolade i maslaca.
  3. Izlijte u prethodno pripremljen kalup za tortu. Pecite na 160°c oko 45 minuta. ostavite da se ohladi.
  4. Glazuru napravite tako da zagrijete slatko vrhnje, dodajte čokoladu te dobro promiješajte. Premažite tortu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr