gastro postao
Slatki užitak za obožavatelje čokolade
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 377
Glazura
- 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Ostalo
- 300 g čokolada za kuhanje
- 100 g badem, oljušteni suhi
- 250 g maslac, slani
- 150 g oštro brašno
- 4 kom jaje kokošje
- 4 žlica šećer, kristal
- 10 g prašak za pecivo
Priprema
- Rastopite čokoladu i maslac da dobijete glatku smjesu te ostavite da se ohladi.
- Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom, dodajte sjeckane bademe, brašno, prašak za pecivo te smjesu od čokolade i maslaca.
- Izlijte u prethodno pripremljen kalup za tortu. Pecite na 160°c oko 45 minuta. ostavite da se ohladi.
- Glazuru napravite tako da zagrijete slatko vrhnje, dodajte čokoladu te dobro promiješajte. Premažite tortu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Izvor Skuhatćute