Čokoladni kikiriki

Napravite ovaj jednostavan desert i opremite se zalihom finih grickalica
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 104

Potrebno vam je

  • 115 g čokolada za kuhanje
  • 150 g arašid prženi, nesoljeni

Priprema

  1. Čokoladu staviti u suhu vatrostalnu zdjelu. Zdjelu postaviti na posudu sa ključalom vodom i zagrijavati dok se čokolada otopi uz miješanje.
  2. U međuvremenu veći tanjur obložiti prozirnom folijom.
  3. Kada se čokolada potpuno otopi do glatke smjese, maknuti zdjelu sa pare i umiješati kikiriki. Smjesu dobro promiješati da se sav kikiriki obloži čokoladom.
  4. Zatim smjesu čokolade i kikirikija izliti na tanjur obložen folijom i ravnomjerno raširiti po foliji. Staviti na hlađenje.
  5. Kada se smjesa ohladi i stvrdne, može se razrezati na komade veličine zalogaja i servirati samostalno ili umiješati u sladoled.
  6. Ovako pripremljeni čokoladni kikiriki može se čuvati do nekoliko mjeseci u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi.
Posjeti Gastro.hr