gastro postao
Napravite ovaj jednostavan desert i opremite se zalihom finih grickalica
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 104
Potrebno vam je
- 115 g čokolada za kuhanje
- 150 g arašid prženi, nesoljeni
Priprema
- Čokoladu staviti u suhu vatrostalnu zdjelu. Zdjelu postaviti na posudu sa ključalom vodom i zagrijavati dok se čokolada otopi uz miješanje.
- U međuvremenu veći tanjur obložiti prozirnom folijom.
- Kada se čokolada potpuno otopi do glatke smjese, maknuti zdjelu sa pare i umiješati kikiriki. Smjesu dobro promiješati da se sav kikiriki obloži čokoladom.
- Zatim smjesu čokolade i kikirikija izliti na tanjur obložen folijom i ravnomjerno raširiti po foliji. Staviti na hlađenje.
- Kada se smjesa ohladi i stvrdne, može se razrezati na komade veličine zalogaja i servirati samostalno ili umiješati u sladoled.
- Ovako pripremljeni čokoladni kikiriki može se čuvati do nekoliko mjeseci u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi.