Čokoladni liker s rumom

Pripremite domaći liker kod kuće i poslužite ga svojim gostima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Potrebno vam je

  • 15 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 500 g šećer, kristal
  • 5 dl tamni rum
  • 100 g puding u prahu (okus čokolade)
  • 100 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 10 g vanilin šećer

Priprema

  1. Puding i kakao razmutite u 300 ml hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zakuhajte.
  2. U kipuće mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i kratko prokuhajte dok se šećer ne otopi.
  3. Dodajte puding i kakao pa ih pjenjačom miješajte dvije-tri minute
  4. U vruću smjesu dodajte rum, promiješajte i ohladite. Ohlađeni liker ulijte u odgovarajuće boce i stavite na hladno mjesto.

Izvor Recept je preuzet iz magazina za uživanje u hrani Skuhatćute koji svake subote možete kupiti na kioscima kao dodatak dnevnim novinama 24sata.

Posjeti Gastro.hr