Čokoladni makaroni

Ukusni hrskavi kolačići premazani kremom od tamne čokolade
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 200

Smjesa

  • 250 g šećer, u prahu
  • 200 g nestlé dessert noir čokolada
  • 125 g badem, oljušteni suhi
  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 1 prstohvat sol

Krema

  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 100 g nestlé dessert corsé

Priprema

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Razlomite čokoladu u komadiće i rastopite na pari.
  3. Pomiješajte 200 g šećera u prahu i naribane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.
  4. Tucite bjelanjke dok ne stvrdnu, uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodavajte preostali šećer i neprestano tucite dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Lagano umiješajte u gornju smjesu.
  5. Čajnom žličicom stavite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite te dodajte kremu.
  6. Kremu pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Kremu treba namazati dok je još topla.
  7. Vaši kolačići spremni su za posluživanje
Posjeti Gastro.hr