Čokoladni pereci

Perece s preljevom od čokolade odmah će zavoljeti oni najmlađi, ali i svi ostali neće im moći odoljeti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 196

Potrebno vam je

  • 250 g maslac, slani
  • 400 g šećer, u prahu
  • 20 g vanilin šećer
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 2 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 10 g kokosov maslac

Priprema

  1. Pjenasto umutite maslac. Postupno umiješajte 100 g šećera u prahu, vanilin šećer, jaje i žumanjak. Prosijte u masu brašno i sol pa promiješajte.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Papir za pečenje izrežite na četiri komada veličine lima. Na poleđini papira olovkom nacrtajte perece. Stavite papire na limove. Napunite tijestom vrećicu za kolače s nastavkom koji ima malen, ravni otvor.
  3. Istisnite tijesto na lim po nacrtanim perecima. Pecite oko 10-15 minuta. Potom ih izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se ohlade.
  4. Izmiješajte za preljev preostali šećer u prahu, kakao, kokosovu mast (ili maslac) i dvije žlice vruće vode. Uronite perece u preljev i ostavite da se suše.

Perece s preljevom od čokolade odmah će zavoljeti oni najmlađi, ali i svi ostali neće im moći odoljeti

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr