gastro postao
Perece s preljevom od čokolade odmah će zavoljeti oni najmlađi, ali i svi ostali neće im moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 196
Potrebno vam je
- 250 g maslac, slani
- 400 g šećer, u prahu
- 20 g vanilin šećer
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 2 g kakao u prahu, nezašećereni
- 10 g kokosov maslac
Priprema
- Pjenasto umutite maslac. Postupno umiješajte 100 g šećera u prahu, vanilin šećer, jaje i žumanjak. Prosijte u masu brašno i sol pa promiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Papir za pečenje izrežite na četiri komada veličine lima. Na poleđini papira olovkom nacrtajte perece. Stavite papire na limove. Napunite tijestom vrećicu za kolače s nastavkom koji ima malen, ravni otvor.
- Istisnite tijesto na lim po nacrtanim perecima. Pecite oko 10-15 minuta. Potom ih izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se ohlade.
- Izmiješajte za preljev preostali šećer u prahu, kakao, kokosovu mast (ili maslac) i dvije žlice vruće vode. Uronite perece u preljev i ostavite da se suše.
Perece s preljevom od čokolade odmah će zavoljeti oni najmlađi, ali i svi ostali neće im moći odoljeti
Izvor Skuhatćute