Čokoladni puding

Umjesto da pripremate puding iz vrećice, pripremite ga prema ovom receptu koji možete dodatno prilagoditi vlastitom ukusu.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 283

Potrebno vam je

  • 1 kom čokolada
  • 150 g maslac, neslani
  • 3 kom jaje kokošje
  • 150 g šećer, kristal
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. U manjoj posudi rastopite čokoladu s malo vode, dodajte maslac i kakao te maknite s vatre. Ostavite neka se ohladi.
  2. Zatim umutite jaja sa šećerom pa umiješajte brašno i pripremljenu čokoladu s maslacem. Izlijte smjesu u posudu ili kalup za kuhanje na pari i kuhajte često miješajući.
  3. Kad se puding ohladi, pospite nasjeckanom čokoladom.
Posjeti Gastro.hr