Confit od češnjaka za još finije marinade, umake i namaze

Thinkstock
Od konfitiranog češnjaka možete napraviti genijalan namaz, a ulje iskoristiti za mariniranje sireva, ribe ili mesa, kao dodatak salatama ili za dodatnu dozu arome u mesnim, ribljim i povrtnim jelima.
Vidi originalni članak

Konfitiranje je tehnika kojom se jela pripremaju dugo i sporo, a zatim su pogodna za čuvanje kroz duži period. Kod ove je tehnike najvažnije da se jela pripremaju na nižim temperaturama, a strpljivost je itekako poželjna.

 

 

Želite li pripremiti aromatizirani i konfitirani češnjak te ga zatim koristiti kao dodatak namazima poput humusa ili pašteta, za mariniranje sireva kao što je feta, kao dodatak domaćoj majonezi, palenti, različitim salatama, pire krumpiru ili kao jednostavan, ali neodoljivo aromatičan dodatak mesnim, ribljim i povrtnim jelima, trebat će vam svega nekoliko sastojaka i trunka dobre volje.

 

Doručak, ručak ili večera Hummus - kako je namaz od slanutka oduševio svijet

 

Pripremite četiri glavice češnjaka, režnjeve odvojite i ostavite u opnama, nije ih potrebno u potpunosti očistiti. Češnjaku dodajte grančice timijana, ružmarina i lovora, a zatim preko svega prelijte šalicu do dvije maslinovog ulja. Na ovu će količinu češnjaka najbolje biti upotrijebiti šalicu i pola maslinovog ulja.

Pećnicu zagrijte na 120 stupnjeva, a sve sastojke stavite u manju posudu za pečenje ili lončić koji podnosi visoke temperature (bez plastike). Prekrijte posudu folijom i pecite oko sat vremena do 75 minuta. Prije nego što posudu izvadite iz pećnice, provjerite je li češnjak omekšao tako da izvadite jedan režanj i isprobate njegovu teksturu. Ohladite i spremite na hladnije mjesto.

 

BRZI RECEPTI Češnjak - bez njega ne ide

 

Confit od češnjaka možete koristiti dva tjedna od pripreme, a prije korištenja možete ga lagano zagrijati. Režnjeve češnjaka također vadite po potrebi.

Dobar tek!


Posjeti Gastro.hr