Recepti 12. listopada 2017.

Češnjak - bez njega ne ide

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svima nam je poznato kako je češnjak izuzetno korisna namirnica, a nevjerojatan okus i miris samo su dodatni bonus.

Odaberite neki od naših recepata, učinite uslugu svom tijelu i okusnim pupoljcima.

Započnite s najjednostavnijim receptom – kruhom s češnjakom. Sve što vam treba su stari kruh, češnjak, maslac i desetak minuta vremena. Izvrsni su bez dodataka, ali nije loša ideja umočiti ih u brzi umak od topljenog sira. Predlažemo vam da ih odjednom napravite više, spremite u zamrzivač, po potrebi izvadite i ispečete u mirkovalnoj, u tosteru ili pećnici.

 

Možda vas zanima... Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo Špajza

 

Ako vam kruh s češnjakom nije dovoljan, pravi je izbor za vas kremasti namaz od sira, češnjaka i začina. Gotov je za tren, izvrsnog okusa kad se dobro ohladi i posluži uz tost ili pak krekere.

 

Možda vas zanima... Domaći namaz od češnjaka i začinskog bilja Recepti

 

Odličan su izbor za doručak i međuobrok pužići od lisnatog tijesta, ružmarina, čilija i češnjaka. Za vrijeme pečenja, kad divni mirisi preuzmu vašu kuhinju, napravite brzinski umak od grčkog jogurta i začinskog bilja koji će idealno pristajati uz aromatične pužiće.

 

Možda vas zanima... Dobar početak dana: Pužići s češnjakom i ružmarinom Recepti

 

Ubacite veću količinu češnjaka i u jednostavan prilog. Krumpir s parmezanom i češnjakom možda vam ne zvuči spektakularno, ali ovaj će vas brzi recept oboriti s nogu. Naravno da možete poslužiti uz gotovo sva mesna jela, ali nije loša opcija pripremiti svježu salatu i uživati samo u hrskavom krumpiru.

 

Možda vas zanima... Pečeni krumpir s parmezanom i češnjakom Kolumne

 

Na kraju vam predlažemo jednu poznatu kombinaciju – tjesteninu s brokulom i češnjakom. Pola sata i šest sastojaka dijeli vas od nepogrešivog kasnog ručka ili večere.

 

Možda vas zanima... Bogatstvo okusa u tjestenini s brokulom i uljem češnjaka Recepti

 

Uživajte u mirisu češnjaka!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.