Odaberite neki od naših recepata, učinite uslugu svom tijelu i okusnim pupoljcima.
Započnite s najjednostavnijim receptom – kruhom s češnjakom. Sve što vam treba su stari kruh, češnjak, maslac i desetak minuta vremena. Izvrsni su bez dodataka, ali nije loša ideja umočiti ih u brzi umak od topljenog sira. Predlažemo vam da ih odjednom napravite više, spremite u zamrzivač, po potrebi izvadite i ispečete u mirkovalnoj, u tosteru ili pećnici.
Ako vam kruh s češnjakom nije dovoljan, pravi je izbor za vas kremasti namaz od sira, češnjaka i začina. Gotov je za tren, izvrsnog okusa kad se dobro ohladi i posluži uz tost ili pak krekere.
Odličan su izbor za doručak i međuobrok pužići od lisnatog tijesta, ružmarina, čilija i češnjaka. Za vrijeme pečenja, kad divni mirisi preuzmu vašu kuhinju, napravite brzinski umak od grčkog jogurta i začinskog bilja koji će idealno pristajati uz aromatične pužiće.
Ubacite veću količinu češnjaka i u jednostavan prilog. Krumpir s parmezanom i češnjakom možda vam ne zvuči spektakularno, ali ovaj će vas brzi recept oboriti s nogu. Naravno da možete poslužiti uz gotovo sva mesna jela, ali nije loša opcija pripremiti svježu salatu i uživati samo u hrskavom krumpiru.
Na kraju vam predlažemo jednu poznatu kombinaciju – tjesteninu s brokulom i češnjakom. Pola sata i šest sastojaka dijeli vas od nepogrešivog kasnog ručka ili večere.
Uživajte u mirisu češnjaka!