Većina ljudi navikla je jesti krumpir u obliku masnog pomfrita ili čipsa, pa čak i u običnom pečenom krumpiru se znaju skrivati dodatne nezdrave masnoće. Tako pripremljen krumpir je potencijalno loš za zdravlje. Ali ako maknemo te dodatne masnoće, krumpir se pretvara u izuzetno zdravu, niskokaloričnu namirnicu.
Danas s vama dijelim jedan jednostavan recept za savršeno ukusan i ZDRAV pečeni krumpir. Ovaj pečeni krumpir s parmezanom i češnjakom savršen je niskokaloričan obrok, pun hranjivih sastojaka i zdravih masnoća.
Krumpir je začinjen mirisnim češnjakom i ružmarinom, te dodatno obogaćen ukusnim parmezanom. Zvuči možda obično i ništa posebno, ali kada ga probate, vidjet ćete. Spoj sira i češnjaka na hrskavoj korici krumpira zbilja stvara ovisnost. Krumpir je poseban i po tome što je hrskav izvana, a iznutra predivno mekan.
Pečeni krumpir s parmezanom i češnjakom možete poslužiti kao prilog uz bilo koje klasično mesno jelo. Meni je nekako najbolji serviran s hrpom svježe zelene salate.
Dobar tek!
Vaša, Natalie
---
SASTOJCI
- 5 srednje velikih krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog ružmarina
- 4-5 žlica svježe naribanog parmezana
- 1/2 žličice himalajske soli (prema ukusu)
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 180 C.
- Dobro operite krumpire (prethodno ogulite krumpire ako ne volite kožicu), te krumpir osušite papirnatim ručnicima i narežite na jednake dijelove - četvrtine.
- Stavite krumpire u veću posudu. Stavite maslinovo ulje i začinite, te posolite prema ukusu. Dodajte naribani parmezan i dobro promiješajte.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Posložite krumpire na lim za pečenje.
- Pecite 30-35 minuta, odnosno dok se krumpir lijepo ne zarumeni.
- Poslužite odmah.
Natalie možete pratiti na blogu Natalie’s Food & Health i Facebook stranici.