gastro postao
Aromatični i bogati, ovi pužići jednostavni su za pripremu, a osvojit će svakog ljubitelja finih grickalica
Najlakši put do sjajnih peciva bit će pripremom aromatiziranog ulja od češnjaka i ružmarina kojim ćete premazati lisnato tijesto, a onda vam preostaje još samo zarolati ga i ubaciti u pećnicu. Dok se zalogaji peku, vi možete pripremiti kakav jednostavan umak od grčkog jogurta i začinskog bilja koji će se izvrsno složiti s mediteranskim okusima lisnatih pužića. Poslužite uz odabrane sireve ili pak u njima uživajte na izletu ili poslu. Odgovaraju baš svakoj prilici!
Priprema:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 6 režnjeva češnjaka
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 žlica ružmarina
- 1 jaje
- Prstohvat čilija
- Sol, papar
Priprema:
- Na laganoj vatri zagrijte ulje.
- Dodajte režnjeve češnjaka koje ste tek prepolovili.
- Kuhajte dok češnjak ne omekša.
- Dodajte ružmarin pa pričekajte da zamiriši.
- Ubacite čili, posolite i kuhajte još dvije minute, dok ružmarin i češnjak ne poprime boju.
- Maknite s vatre pa pustite da se sve zajedno lagano ohladi.
- Kada je ohlađeno, vilicom pritisnite češnjak i pretvorite ga u pastu.
- Dobro pomiješajte.
- Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
- Premažite ga dobivenim umakom od ružmarina i češnjaka pa ga zarolajte do pola sa svake strane.
- Tako zarolano tijesto spremite u hladnjak na pola sata, a kada ga izvadite narežite na ploške nalik pužićima.
- Rasporedite po papiru za pečenje i premažite razmućenim jajem.
- Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 do 15 minuta ili dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Dobar tek!