Recepti 23. ožujka 2017.

Dobar početak dana: Pužići s češnjakom i ružmarinom

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatični i bogati, ovi pužići jednostavni su za pripremu, a osvojit će svakog ljubitelja finih grickalica

Najlakši put do sjajnih peciva bit će pripremom aromatiziranog ulja od češnjaka i ružmarina kojim ćete premazati lisnato tijesto, a onda vam preostaje još samo zarolati ga i ubaciti u pećnicu. Dok se zalogaji peku, vi možete pripremiti kakav jednostavan umak od grčkog jogurta i začinskog bilja koji će se izvrsno složiti s mediteranskim okusima lisnatih pužića. Poslužite uz odabrane sireve ili pak u njima uživajte na izletu ili poslu. Odgovaraju baš svakoj prilici!

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Priprema:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica ružmarina
  • 1 jaje
  • Prstohvat čilija
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na laganoj vatri zagrijte ulje.
  2. Dodajte režnjeve češnjaka koje ste tek prepolovili.
  3. Kuhajte dok češnjak ne omekša.
  4. Dodajte ružmarin pa pričekajte da zamiriši.
  5. Ubacite čili, posolite i kuhajte još dvije minute, dok ružmarin i češnjak ne poprime boju.
  6. Maknite s vatre pa pustite da se sve zajedno lagano ohladi.
  7. Kada je ohlađeno, vilicom pritisnite češnjak i pretvorite ga u pastu.
  8. Dobro pomiješajte.
  9. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
  10. Premažite ga dobivenim umakom od ružmarina i češnjaka pa ga zarolajte do pola sa svake strane.
  11. Tako zarolano tijesto spremite u hladnjak na pola sata, a kada ga izvadite narežite na ploške nalik pužićima.
  12. Rasporedite po papiru za pečenje i premažite razmućenim jajem.
  13. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 do 15 minuta ili dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.