Recepti 11. ožujka 2017.

Jednostavne pogačice sa sirom zovu na još

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Četiri sastojka i odličan prilog velikom broju jela spreman je za čitav dan. Meke, a hrskave, aromatične i svestrane. Ove će vas pogačice naprosto osvojiti!

Pogačice koje se pripremaju od tijesta nalik onom za pizzu, gotove su brzo, a nadjenuti ih možete dodacima samo po svojoj želji. Pecite ih na tavi ili u pećnici i na kraju začinite jednostavnim začinima kao što su sol, papar i nešto sitno ribanog sira. Najbolji će biti aromatičniji sirevi dok će i one nešto bazičnije na sjajan način podići koji režanj svježeg češnjaka
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 200 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 200 g sira
  • Prstohvat šećera
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Toplu vodu pomiješajte s kvascem, dodajte mu žličicu brašna i šećer pa pustite da se digne.
  2. Kada se kvasac digao, pomiješajte ga s brašnom, uljem i soli.
  3. Zamijesite tijesto pa ostavite da odmara oko sat vremena.
  4. Od dignutog tijesta oblikujte manje kuglice.
  5. Pustite ih da odmore pola sata pa ih zatim prstima rastežite kako bi dobili oblik manje pizze ili diska. Neka budu debele oko jedan centimetar.
  6. Pogačice se mogu peći na tavi ili u pećnici.
  7. Za tavu će vam biti potrebno tek lagano premazati tijesto maslinovim uljem, a zatim pogačice peći dok se na njima ne pojave tamni krugovi, kao na tortiljama. Pripremate li ih pak u pećnici, premažite ih maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  8. ​Kada su pogačice pri kraju, izvadite iz pećnice, pospite s još malo maslinovog ulja, soli i paprom te sitno ribanim sirom. Za pripremu na tavi, okrenite pogačicu tako da se još uvijek peče na laganoj vatri, a s jedne je strane pospite soli, paprom i sirom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.