Činjenica da se calzone puni samo rajčicom, sirom i šunkom sada je postala prošlost. Pizza tijesto napunite bogatom pastom od lješnjaka, čokolade, a dodati možete i voće po izboru. S ovom će se kombinacijom najljepše složiti bobice poput malina ili borovnica, no dodati možete i grožđice, bananu, jagode pa čak i komadiće kruške.
Brza slastica idealna je za pripremu kada vam ostane tijesta od pripreme pizze ili kada vam se jede nešto slatko, a u zamrzivaču stoji već unaprijed pripremljeno tijesto.
Calzone ubacite u pećnicu i za taj čas uživajte u divnim, hrskavim i tako jednostavnim slatkim zalogajima.
 
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
 - 1 šalica tostiranih lješnjaka
 - 2 žlice kakaa u prahu
 - 2 žlice šećera u prahu
 - 2 žlice suncokretovog ulja ili otopljenog maslaca
 - 150 g čokolade
 - Voće
 - Prstohvat soli
 
Priprema:
- Lješnjake najprije tostirajte u pećnici, ohladite pa ih ubacite u blender.
 - Usitnite ih, dodajte kakao u prahu, šećer i ponovno upalite blender kako bi se svi sastojci povezali.
 - Dodajte ulje ili maslac pa ponovno uključite blender i blendajte dok ne dobijete gustu pastu.
 - Za to vrijeme otopite čokoladu i dodajte je pasti.
 - Blendajte dok ne dobijete kremu.
 - Na kraju ubacite voće, kratko blendajte pa dobivenom smjesom punite pizza tijesto.
 - Oblikujte calzone.
 - Premažite ih maslacem ili razmućenim jajem i pecite oko 25 minuta na 200 stupnjeva.
 
U slast!