Recepti 06. ožujka 2017.

Calzone s lješnjacima - potpuno drugačiji zalogaji

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za dane koji naprosto traže slatke zalogaje stvoreni su baš ovi koji dolaze u obliku bogatih calzone peciva

Činjenica da se calzone puni samo rajčicom, sirom i šunkom sada je postala prošlost. Pizza tijesto napunite bogatom pastom od lješnjaka, čokolade, a dodati možete i voće po izboru. S ovom će se kombinacijom najljepše složiti bobice poput malina ili borovnica, no dodati možete i grožđice, bananu, jagode pa čak i komadiće kruške.

Brza slastica idealna je za pripremu kada vam ostane tijesta od pripreme pizze ili kada vam se jede nešto slatko, a u zamrzivaču stoji već unaprijed pripremljeno tijesto.

Calzone ubacite u pećnicu i za taj čas uživajte u divnim, hrskavim i tako jednostavnim slatkim zalogajima.
 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti
 

Nutella | Author: Alisa Bunjevac foto: Alisa Bunjevac


Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 1 šalica tostiranih lješnjaka
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice suncokretovog ulja ili otopljenog maslaca
  • 150 g čokolade
  • Voće 
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Lješnjake najprije tostirajte u pećnici, ohladite pa ih ubacite u blender.
  2. Usitnite ih, dodajte kakao u prahu, šećer i ponovno upalite blender kako bi se svi sastojci povezali.
  3. Dodajte ulje ili maslac pa ponovno uključite blender i blendajte dok ne dobijete gustu pastu.
  4. Za to vrijeme otopite čokoladu i dodajte je pasti.
  5. Blendajte dok ne dobijete kremu.
  6. Na kraju ubacite voće, kratko blendajte pa dobivenom smjesom punite pizza tijesto.
  7. Oblikujte calzone.
  8. Premažite ih maslacem ili razmućenim jajem i pecite oko 25 minuta na 200 stupnjeva.

U slast! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.