gastro postao
Ljubitelji špageta bolognese umaka, pripremite se! Donosimo vam nešto potpuno novo i neodoljivo!
Spojite najbolji calzone i isti takav bolognese umak i dobili ste divne pogačice koje osvajaju već na prvi zalogaj. Prigodne su za rođendane i druga slavlja, ali mogu poslužiti i kao jednostavan i pomalo drugačiji ručak. Tjesteninu zamijenite tijestom za pizzu pa navalite na svoju porciju finih pogačica s bolognese umakom.
Potrebno vam je:
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 mrkva
- 500 g mljevenog mesa
- 100 ml crnog vina
- 200 ml pelata
- 100 g ribanog sira
- 40 g parmezana
- 1 jaje
- Tijesto za pizzu
- Origano, bosiljak
Priprema:
- Nasjeckajte luk pa ga zapržite na ulju.
- Dodajte češnjak.
- Nasjeckajte ili naribajte mrkvu pa je ubacite na tavu.
- Pirjajte poklopljeno, a zatim dodajte meso.
- Pirjajte dok ne dobije boju.
- Dodajte crno vino i pustite da ispari.
- Zatim ubacite pelate i začine pa pustite da se kuha barem pola sata.
- Za to vrijeme razvaljajte tijesto u krugove.
- Kada je umak gotov, napunite polovicu kruga umakom, pospite sirom i preklopite drugom polovicom.
- Premažite jajem i pospite parmezanom.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!