Recepti 28. prosinca 2016.

Fine pogačice iznenađenja iz Bologne

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji špageta bolognese umaka, pripremite se! Donosimo vam nešto potpuno novo i neodoljivo!

Spojite najbolji calzone i isti takav bolognese umak i dobili ste divne pogačice koje osvajaju već na prvi zalogaj. Prigodne su za rođendane i druga slavlja, ali mogu poslužiti i kao jednostavan i pomalo drugačiji ručak. Tjesteninu zamijenite tijestom za pizzu pa navalite na svoju porciju finih pogačica s bolognese umakom.

Potrebno vam je:

  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 500 g mljevenog mesa
  • 100 ml crnog vina
  • 200 ml pelata
  • 100 g ribanog sira
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje
  • Tijesto za pizzu
  • Origano, bosiljak

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk pa ga zapržite na ulju.
  2. Dodajte češnjak.
  3. Nasjeckajte ili naribajte mrkvu pa je ubacite na tavu.
  4. Pirjajte poklopljeno, a zatim dodajte meso.
  5. Pirjajte dok ne dobije boju.
  6. Dodajte crno vino i pustite da ispari.
  7. Zatim ubacite pelate i začine pa pustite da se kuha barem pola sata.
  8. Za to vrijeme razvaljajte tijesto u krugove.
  9. Kada je umak gotov, napunite polovicu kruga umakom, pospite sirom i preklopite drugom polovicom.
  10. Premažite jajem i pospite parmezanom. 
  11. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.