10. listopada 2016.

Pogledajte kako napraviti savršenu domaću calzonu

Povrtna pizza calzone s pancetom
1/2
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Preklopljena pizza nekima je i draža od klasične pizze, a s ovim uputama pripremite je savršeno baš svaki put

Food Wishes podijelio je male trikove za neodoljivu calzonu poput sušenja mozzarelle na papiru da upije višak vode. Počasite se probranim sastojcima i slaganje vaše calzone može početi. Razvaljajte tijesto za pizzu na željenu veličinu, dodajte pršut na polovicu sa smjesom, ricottu, šunku i mozzarellu na kraj.

Birajte najkvalitetnije sastojke za vašu calzonu budući da ih je svega nekoliko. Rub tijesta premažite s malo vode i preklopite vašu calzonu. zarolajte rub tijesta da dobijete siguran rub kako vam smjesa ne bi izašla prilikom pečenja. Pecite vašu calzonu na 250 stupnjeva oko 15 minuta. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.