16. listopada 2016.

Nježna i slatka rolada od bundeve i lješnjaka

rolada od bundeve
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj omiljenih jesenskih plodova zarolao se u slasnu roladu.

Prženi lješnjaci i bundeva, postoji li bolja kombinacija? Aromatična rolada prepuna okusa, divne teksture i najljepše slatkoće, spremna je da razveseli i vaše nepce. Kremu kojom ćete premazati roladu pripremite prema vlastitom ukusu, a ukoliko niste ljubitelj lješnjaka, možete ih zamjeniti orasima.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica brašna
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica đumbira
  • 3 jaja
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice sjeckanih lješnjaka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice likera od lješnjaka
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo, cimet, đumbir, muškatni oraščić i prstohvat soli.
  2. Jaja miksajte sa smeđim šećerom pa im dodajte pire od bundeve, limunov sok i vaniliju.
  3. Na kraju ubacite sjeckane lješnjake.
  4. Prebacite smjesu u plići kalup ili tepsiju.
  5. Pecite oko 10 minuta, dok ne postane čvrsto na dodir.
  6. Kad je kolač pečen, prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu i zarolajte zajedno s krpom.
  7. Kremu napravite tako da šlag istućete u čvrstu kremu i dodate mu liker od lješnjaka.
  8. Premažite tom kremom biskvit, zarolajte i stavite na hlađenje kako bi se stislo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.