gastro postao
Spoj omiljenih jesenskih plodova zarolao se u slasnu roladu.
Prženi lješnjaci i bundeva, postoji li bolja kombinacija? Aromatična rolada prepuna okusa, divne teksture i najljepše slatkoće, spremna je da razveseli i vaše nepce. Kremu kojom ćete premazati roladu pripremite prema vlastitom ukusu, a ukoliko niste ljubitelj lješnjaka, možete ih zamjeniti orasima.
Potrebno vam je:
- 1 šalica brašna
- 1 žlica gustina
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica đumbira
- 3 jaja
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 šalica pirea od bundeve
- 1 žličica limunovog soka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žličice sjeckanih lješnjaka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice likera od lješnjaka
- Prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
- Pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo, cimet, đumbir, muškatni oraščić i prstohvat soli.
- Jaja miksajte sa smeđim šećerom pa im dodajte pire od bundeve, limunov sok i vaniliju.
- Na kraju ubacite sjeckane lješnjake.
- Prebacite smjesu u plići kalup ili tepsiju.
- Pecite oko 10 minuta, dok ne postane čvrsto na dodir.
- Kad je kolač pečen, prebacite ga na čistu kuhinjsku krpu i zarolajte zajedno s krpom.
- Kremu napravite tako da šlag istućete u čvrstu kremu i dodate mu liker od lješnjaka.
- Premažite tom kremom biskvit, zarolajte i stavite na hlađenje kako bi se stislo.
Dobar tek!