gastro postao
Brzo, jednostavno i stvoreno za idealan početak dana.
Donosimo vam odličan recept za pahuljice s bundevom za koji možete iskoristiti ostatak bundeve od prethodnog dana ili ručka. Pripremate li slano jelo s bundevom, odvojite dio pa ga pretvorite u pire i sačuvajte u hladnjaku kako bi vam zasladio novo jutro. Začinite najdražim začinima za hladne dane poput cimeta i muškatnog oraščića pa navalite na najukusniji doručak ove jeseni!
Potrebno vam je:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- ½ šalice mlijeka
- ½ šalice vode
- 5 žlica pirea od bundeve
- 1 žlica smeđeg šećera
- Prstohvat cimeta
- Prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
- Zobene pahuljice, mlijeko i vodu pomiješajte i stavite u mikrovalnu pa ostavite neka se griju oko dvije minute.
- Pire od bundeve napravite tako da ispečete ili skuhate bundevu, dodate malo maslaca i pomoću štapnog miksera napravite pire.
- Kada su pahuljice gotove, dodajte pire od bundeve, šećer i začine.
- Dobro pomiješajte.
Dobar tek!