11. listopada 2016.

Doručak pravih šampiona: Pahuljice s bundevom

pahuljice s bundevom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo, jednostavno i stvoreno za idealan početak dana.

Donosimo vam odličan recept za pahuljice s bundevom za koji možete iskoristiti ostatak bundeve od prethodnog dana ili ručka. Pripremate li slano jelo s bundevom, odvojite dio pa ga pretvorite u pire i sačuvajte u hladnjaku kako bi vam zasladio novo jutro. Začinite najdražim začinima za hladne dane poput cimeta i muškatnog oraščića pa navalite na najukusniji doručak ove jeseni!

Potrebno vam je:

  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice vode
  • 5 žlica pirea od bundeve
  • 1 žlica smeđeg šećera 
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  1. Zobene pahuljice, mlijeko i vodu pomiješajte i stavite u mikrovalnu pa ostavite neka se griju oko dvije minute.
  2. Pire od bundeve napravite tako da ispečete ili skuhate bundevu, dodate malo maslaca i pomoću štapnog miksera napravite pire.
  3. Kada su pahuljice gotove, dodajte pire od bundeve, šećer i začine.
  4. Dobro pomiješajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.