Recepti 03. ožujka 2017.

Najbolja peciva koja ćete ikad zagristi

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite se ovim divnim, mekim pecivima gotovima za tren oka!

Volite li za doručak ili popodnevni obrok pojesti peciva koja ste sami napravili, onda su ovo vrlo vjerojatno peciva koja ćete pripremati stalno!

Jer savršeno su hrskava izvana i meka iznutra tako da ih možete namazati omiljenim krem sirom i marmeladom od najdražeg voća te uživati u ovim malim delicijama. A da ne govorimo kako ih možete ponosno ponijeti na posao za gablec!

Možete ih poslužiti i uz jutarnju kavu, ali i uz popodnevni čaj ili kakao - jednako dobro prijaju!

Stoga, bacimo se na sastojke i pripremu vaših novih najdražih peciva!

Sastojci:

  • 3 1/3 šalice glatkog brašna
  • 2 1/2 žlice praška za pecivo
  • 2 žličice soli
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1 šalica ohlađenog maslaca, narezanog na kockice
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice mlaćenice

 Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Prosijati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u veću posudu
  3. Dodati maslac i izmiksati smjesu dok ne postane mrvičasta
  4. Jaja razmutiti s mlaćenicom; ostaviti 2 žlice smjese sa strane
  5. U brašno uliti jaja i miksati nastavkom za tijesto dok ne postane ujednačeno i glatko - nekoliko minuta je dovoljno
  6. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesiti ga rukama dok ne postane glatko, ali ne i ljepljivo
  7. Razvući ga na debljinu od 3 - 4 cm i izrezati okruglim kalupom
  8. Poslagati gotova peciva na lim obložen papirom za pečenje; premazati ih preostalom smjesom jaja i mlaćenice i peći 18 - 20 minuta - dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
  9. Poslužiti još topla, s krem sirom i marmeladom

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.