gastro postao
Jednostavno za pripremu, ukusno i sjajno za doručak!
Zašto biste kupovali danska peciva u pekari kad ih možete napraviti sami! I to još brže i lakše nego ste mislili!
Trebat će vam samo lisnato tijesto, malo krem sira, limunove korice, šećera i jedno jaje.
Ako ne volite samo sir, slobodno dodajte i malo marmelade od marelice ili šumskog voća. Vjerujte, dobit ćete jednu divnu i mirisnu poslasticu koju ćete s radošću jesti baš svako jutro.
Sastojci:
- 1 lisnato tijesto
- 200 g krem sira
- naribana korica 1 limuna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 4 žlice šećera
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Narezati tijesto na manje komade (sami odredite koje veličine želite da budu), svaki komad tijesta malo izbockati vilicom kako se ne bi diglo previše pa će nadjev pasti s tijesta
- Pomiješati krem sir, vaniliju, šećer, limunovu koricu i ravnomjerno rasporediti po tijestu, ali ne po cijelom tijestu već ostaviti 1 cm sa svih strana
- Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta - 20 minuta
- Po želji, kada su peciva pečena, posipajte ih šećerom u prahu.