Špajza 16. kolovoza 2017.

Domaći kruh sa češnjakom i zašto ga toliko volimo

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogat okusima, kruh s češnjakom priprema se lakše nego možete zamisliti, pa ćete tako, nakon jednostavnog recepta, vrlo brzo zaboraviti na kupovnu varijantu ove slasne grickalice...

Ono što kruh sa češnjakom čini posebno ukusnim jest mogućnost spajanja samo vama omiljenih okusa. Peršin, kopar, bosiljak ili ružmarin sjajno će se složiti s kremastim maslacem i raskošnim aromama češnjaka, a kada kombinaciji dodate i hrskavi kruh, uživanje u ovoj grickalici bit će upravo savršeno.

 

Možda vas zanima... Dobar početak dana: Pužići s češnjakom i ružmarinom Recepti

 

Kruh sa češnjakom također je jednostavan način da potrošite stari kruh od prethodnog dana i pretvorite ga u novu, slasnu deliciju. Zaigrajte se pa kombinaciji dodajte i topljivi sir ili pak kruh poslužite uz fini umak od sira.

 

dip od sira Možda vas zanima... Umak od sira i piva za još ukusnija jela None

 

Da biste pripremili ovu ultimativnu grickalicu za ljubitelje češnjaka, sve što će vam trebati bit će kruh francuz, najbolje star barem jedan dan, maslac, češnjak i začini po želji.

 

Možda vas zanima... Domaći namaz od češnjaka i začinskog bilja Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Najprije u posudici pomiješajte omekšali maslac, dodajte mu protisnuti češnjak ili češnjak u granulama i sitno sjeckane začine. Kruh zatim narežite na kriške ili pak ga ostavite čitavog i tek do pola zarežite kriške kako biste stvorili mjesto za aromatizirani maslac. 

Odlučite li se za drugu varijantu u kojoj kruh ostaje čitav, svakako ga premažite otopljenim maslacem i s vanjske strane, po korici, kako bi ona pečenjem postala hrskava baš kao kod svježe pečenog kruha.

 

Pohani-kruh-s-bananama Možda vas zanima... Tri načina kako savršeno iskoristiti stari kruh! Špajza

 

Kruh sa češnjakom pecite na 200 stupnjeva dok ne poprimi lijepu zlatnu boju, a kruh posve ne upije maslac.

Odlična ideja bit će i priprema ovog aromatiziranog kruha za poslije. Naime, istim postupkom ovu sjajnu grickalicu možete umjesto u pećnicu, spremiti u zamrzivač, a zatim je koristiti po potrebi. Zamrznuti možete i kriške kruha premazane aromatiziranim maslacem koje zatim, kada vas uhvati želja, možete ubaciti u mikrovalnu, toster ili pećnicu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.