18. kolovoza 2016.

Umak od sira i piva za još ukusnija jela

dip od sira
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Grickalice ili meso, svaki vaš obrok postaje bolji uz ovaj savršeni umak.

Poslužite ga uz grickalice poput tortilja i čipsa ili kao dip u koji ćete umakati domaće perece ili krekere. Odlično se slaže i uz razne vrste mesa, a najbolje ga je zalijati dobrim pivom. Kremast, divne žute boje, ovaj umak oduševit će vas jednostavnošću i divnim rustikalnim okusom. Pripremite umak od sira i piva koji će svako vaše sljedeće jelo učiniti još malo boljim.

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica gustina
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 šalica piva
  • 1 žličica senfa
  • 300 g ribanog sira
  • Chilli

Priprema:

  1. Otopite maslac na tavu pa dodajte brašno i gustin.
  2. Dodajte mlijeko, pivo, senf i chilli i kuhajte na laganoj vatri dok se ne pojave mjehurići.
  3. U tom trenutku dodajte polovicu sira i pustite da se u potpunosti otopi prije no što dodate ostatak sira.
  4. Prebacite umak u posudicu u kojoj ćete ga poslužiti dok je još vruć.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.