Ćuftice u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu, obogaćene aromama heljde i ječmene kaše
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 1 kg Mljeveno juneće meso
  • 50 g Ječmene kaše
  • 25 g Heljde
  • 25 g Riže
  • 2 Jaja
  • Pancete
  • 2 kom Mutti pasirane rajčice s bosiljkom

Priprema

  1. U posudi dobro pomiješati meso, ječam, heljdu, rižu, jaja i sitno sjeckanu pancetu. Začiniti solju i paprom te po želji muškatnim oraščićem ili drugim začinima.
  2. Napraviti ćuftice veličine ping pong loptica.. Najbolje ih je raditi namočenim rukama da se ne lijepe za dlanove.
  3. U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju, popržiti ćuftice sa svih strana tako da se lagano zapeku izvana.
  4. Dok se ćuftice prže u tavi, zagrijati u drugom loncu pasiranu rajčicu da provrije.
  5. Kako tura prženih ćuftica iz tave bude gotova, tako ih ubacujte u lonac s pasiranom rajčicom. Nakon što ubacite sve ćufte, ostavite da se lagano kuhaju oko 40 minuta do sat vremena, ovisno o vrsti korištene riže. Pred kraj kuhanja začiniti umak solju, paprom, lovorovim listom i po želji svježim bosiljkom i peršinom.
  6. Od navedene količine namirnica ispast će oko 40 malih ćuftica. Bit će jednako izvrsne za jesti i sljedeći dan ako ih ostavite u hladnjaku, a mogu se i zalediti u porcijama i čuvati u zamrzivaču do 3 mjeseca.

Ćufte u paradajz sosu, obogaćene aromama heljde i ječmene kaše

Posjeti Gastro.hr