gastro postao
Ćufte u paradajz sosu, obogaćene aromama heljde i ječmene kaše
Vrijeme pripreme: do 90 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 1 kg Mljeveno juneće meso
- 50 g Ječmene kaše
- 25 g Heljde
- 25 g Riže
- 2 Jaja
- Pancete
- 2 kom Mutti pasirane rajčice s bosiljkom
Priprema
- U posudi dobro pomiješati meso, ječam, heljdu, rižu, jaja i sitno sjeckanu pancetu. Začiniti solju i paprom te po želji muškatnim oraščićem ili drugim začinima.
- Napraviti ćuftice veličine ping pong loptica.. Najbolje ih je raditi namočenim rukama da se ne lijepe za dlanove.
- U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju, popržiti ćuftice sa svih strana tako da se lagano zapeku izvana.
- Dok se ćuftice prže u tavi, zagrijati u drugom loncu pasiranu rajčicu da provrije.
- Kako tura prženih ćuftica iz tave bude gotova, tako ih ubacujte u lonac s pasiranom rajčicom. Nakon što ubacite sve ćufte, ostavite da se lagano kuhaju oko 40 minuta do sat vremena, ovisno o vrsti korištene riže. Pred kraj kuhanja začiniti umak solju, paprom, lovorovim listom i po želji svježim bosiljkom i peršinom.
- Od navedene količine namirnica ispast će oko 40 malih ćuftica. Bit će jednako izvrsne za jesti i sljedeći dan ako ih ostavite u hladnjaku, a mogu se i zalediti u porcijama i čuvati u zamrzivaču do 3 mjeseca.
Ćufte u paradajz sosu, obogaćene aromama heljde i ječmene kaše