Danas kuhamo: Gratinirani njoki s gorgonzolom

Stockfood
Ovaj jednostavan ručak idealan je za pripremu tijekom tjedna, nakon napornog radnog dana ili kada jednostavno želite pojesti nešto fino i toplo.
Vidi originalni članak

U pripremu njoka upustite se uz jedan od naših probranih recepata, pa birajte između klasičnih njoka s krumpirom ili pak onih sezonskih, s bučom.

 

MEKANI JASTUČIĆI Nikad jednostavniji domaći njoki od buče

 

Dodajte im aromatičnu gorgonzolu i pokoji začin po svom izboru pa navalite na svoj tanjur tako ukusnog comfort fooda, kao stvorenog za sve hladnije jesenske dane...

 

Najdraži prilog Sve što ste oduvijek željeli znati o njokima!

To se traži! Napravite savršene domaće njoke

 

 

Potrebno vam je:

  • 200 ml vrhnja za kuhanje 
  • Malo ružmarina
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 120 g gorgonzole
  • Peršin, vlasac...
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  1. U posudu stavite vrhnje za kuhanje, ružmarin, muškatni oraščić i đumbir pa pustite da zavrije.
  2. Maknite s vatre pa pustite da se ohladi.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme tek dvije do tri minute kuhajte njoke kako bi omekšali.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte tri žlice parmezana, jednu žlicu maslaca i krušne mrvice.
  5. Skuhane njoke prebacite u vatrostalnu posudu koju ste premazali ostatkom maslaca, prelijte ih umakom od vrhnja za kuhanje, a zatim dodajte komadiće gorgonzole.
  6. Na kraju pospite smjesom parmezana, maslaca i krušnih mrvica.
  7. Pecite oko pola sata, dok se ne pojave mjehurići.
  8. Prije posluživanja, jelo pospite sitno sjeckanim začinskim biljem kao što su peršin i vlasac.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr