gastro postao
Ovaj jednostavan ručak idealan je za pripremu tijekom tjedna, nakon napornog radnog dana ili kada jednostavno želite pojesti nešto fino i toplo.
U pripremu njoka upustite se uz jedan od naših probranih recepata, pa birajte između klasičnih njoka s krumpirom ili pak onih sezonskih, s bučom.
Dodajte im aromatičnu gorgonzolu i pokoji začin po svom izboru pa navalite na svoj tanjur tako ukusnog comfort fooda, kao stvorenog za sve hladnije jesenske dane...
Potrebno vam je:
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Malo ružmarina
- 1 žličica svježeg đumbira
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice krušnih mrvica
- 120 g gorgonzole
- Peršin, vlasac...
- Prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
- U posudu stavite vrhnje za kuhanje, ružmarin, muškatni oraščić i đumbir pa pustite da zavrije.
- Maknite s vatre pa pustite da se ohladi.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme tek dvije do tri minute kuhajte njoke kako bi omekšali.
- U posebnoj posudi pomiješajte tri žlice parmezana, jednu žlicu maslaca i krušne mrvice.
- Skuhane njoke prebacite u vatrostalnu posudu koju ste premazali ostatkom maslaca, prelijte ih umakom od vrhnja za kuhanje, a zatim dodajte komadiće gorgonzole.
- Na kraju pospite smjesom parmezana, maslaca i krušnih mrvica.
- Pecite oko pola sata, dok se ne pojave mjehurići.
- Prije posluživanja, jelo pospite sitno sjeckanim začinskim biljem kao što su peršin i vlasac.
Dobar tek!