Recepti 28. rujna 2017.

Danas kuhamo: Gratinirani njoki s gorgonzolom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan ručak idealan je za pripremu tijekom tjedna, nakon napornog radnog dana ili kada jednostavno želite pojesti nešto fino i toplo.

U pripremu njoka upustite se uz jedan od naših probranih recepata, pa birajte između klasičnih njoka s krumpirom ili pak onih sezonskih, s bučom.

 

njoki od buče Možda vas zanima... Nikad jednostavniji domaći njoki od buče None

 

Dodajte im aromatičnu gorgonzolu i pokoji začin po svom izboru pa navalite na svoj tanjur tako ukusnog comfort fooda, kao stvorenog za sve hladnije jesenske dane...

 

njoko.jpg Možda vas zanima... Sve što ste oduvijek željeli znati o njokima! Špajza Njoki Možda vas zanima... Napravite savršene domaće njoke Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 200 ml vrhnja za kuhanje 
  • Malo ružmarina
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 120 g gorgonzole
  • Peršin, vlasac...
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  1. U posudu stavite vrhnje za kuhanje, ružmarin, muškatni oraščić i đumbir pa pustite da zavrije.
  2. Maknite s vatre pa pustite da se ohladi.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme tek dvije do tri minute kuhajte njoke kako bi omekšali.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte tri žlice parmezana, jednu žlicu maslaca i krušne mrvice.
  5. Skuhane njoke prebacite u vatrostalnu posudu koju ste premazali ostatkom maslaca, prelijte ih umakom od vrhnja za kuhanje, a zatim dodajte komadiće gorgonzole.
  6. Na kraju pospite smjesom parmezana, maslaca i krušnih mrvica.
  7. Pecite oko pola sata, dok se ne pojave mjehurići.
  8. Prije posluživanja, jelo pospite sitno sjeckanim začinskim biljem kao što su peršin i vlasac.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.