Neodoljivi fudge od tamne čokolade s kajenskim paprom

Shutterstock
Sljedećih dana uživaj u čokoladnim zalogajima s paprenim dodatkom
Vidi originalni članak

Kombinacija čokolade i ljutih papričica je nešto što ne smiješ propustiti. Vjerujemo da si dosad već isprobala ili barem čula za mousse i brownie s kajenskim paprom, a vrijeme je da probaš i fudge! Samo ¼ čajne žličice ovog ljutkastog dodatka učinit će nevjerojatno razliku i ostaviti iznenađujuće ugodan aftertaste.

 

najluksuznija poslastica Znaš li zašto se čokoladni tartufi tako zovu?

 

Sastojci:

  • 425 g naribane tamne čokolade
  • 400 g kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličice kajenskog papra

Priprema:

  1. Četvrtastu dublju posudu (otprilike 20x20 cm) obloži papirom za pečenje.
  2. Zagrij kondenzirano mlijeko i prelij čokoladne kapljice. Pričekaj minutu, a potom miješaj sve dok smjesa ne postane glatka i čokolada se u potpunosti ne rastopi.
  3. Dodaj ekstrakt, cimet i kajenski papar.
  4. Prelij smjesu u posudu i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
  5. Izvadi iz posude, nareži na kocke pa drži u hladnjaku do konzumacije. 

U slast!

Zanimat će te i...

francuski klasik Tarte tatin - najslavnija preokrenuta pita na svijetu

comfort food Čokoladni pohani kruh popravit će ti dan

slatka proslava Rođendanske torte: Šest provjereno dobrih recepata

 

Posjeti Gastro.hr