Dinamitni kolač

Uvjerite se u opravdanost naziva ovog starinskog kolača
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 529

Tijesto

  • 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica sol
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 10 g prašak za pecivo
  • limunova korica
  • 300 g kesten
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 3 žlica šećer, kristal
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g maslac, neslani

Ostalo

  • 100 g maslac, neslani
  • 30 g vanilin šećer
  • 30 g šećer, kristal
  • 200 g kesten pire
  • 100 g griz
  • 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 5 kom bjelanjak kokošji
  • 300 g svježi kravlji sir
  • 50 g kesten

Priprema

  1. Prvo pripremite namašćen i pobrašnjen modlin (oblik za kolače) prema želji.
  2. Sve sastojke (kesten neka bude pečen i izmljeven) za tijesto zamijesite i stavite u modlin. Pecite na 180°C.
  3. Kolač napola ispecite (da se dobro podigne), zatim dodajte izrađenu smjesu ( bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, kuhani kesten pire) od ostalih sastojaka i ravnomjerno je rasporedite.
  4. Stavite opet peći na 180°C oko 40-50 minuta, ovisno o debljini kolača. Dok je još vruć kolač, pospite s pet dag samljevenih pečenih kestena.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr