gastro postao
Uvjerite se u opravdanost naziva ovog starinskog kolača
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 529
Tijesto
- 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica sol
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- 100 g sir kravlji svježi (cottage)
- 10 g prašak za pecivo
- limunova korica
- 300 g kesten
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 3 žlica šećer, kristal
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 g maslac, neslani
Ostalo
- 100 g maslac, neslani
- 30 g vanilin šećer
- 30 g šećer, kristal
- 200 g kesten pire
- 100 g griz
- 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 5 kom bjelanjak kokošji
- 300 g svježi kravlji sir
- 50 g kesten
Priprema
- Prvo pripremite namašćen i pobrašnjen modlin (oblik za kolače) prema želji.
- Sve sastojke (kesten neka bude pečen i izmljeven) za tijesto zamijesite i stavite u modlin. Pecite na 180°C.
- Kolač napola ispecite (da se dobro podigne), zatim dodajte izrađenu smjesu ( bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, kuhani kesten pire) od ostalih sastojaka i ravnomjerno je rasporedite.
- Stavite opet peći na 180°C oko 40-50 minuta, ovisno o debljini kolača. Dok je još vruć kolač, pospite s pet dag samljevenih pečenih kestena.
Izvor Skuhatćute