Dobar okus (proljetnog) druženja

Dukat
Kuhana jaja i tek nekoliko sastojaka najbolji su početak ukusnih okupljanja!
Vidi originalni članak

Punjenim jajima nije mjesto samo na uskrsnom jelovniku! Uz tek nekoliko namirnica, savršen su izbor za brojna druženja.

Donosimo jednu pravu proljetnu inačicu kuhanih jaja, kao i nekoliko ideja za pripremu.

Proljetna jaja sa špekom

200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
12 jaja
2 žlice umaka od hrena ili 1 žlica svježe ribanog hrena
50 g slanine
prstohvat soli i papra
1-2 mlada luka (zeleni dio)

U kipuću vodu stavite jaja i kuhajte ih 8-10 minuta. Kad su kuhana, ocijedite ih i ohladite hladnom vodom. Ogulite jaja i prerežite ih na pola. Izvadite žumanjke i pomiješajte ih s kiselim vrhnjem i hrenom. Posolite i popaprite. Sitno nasjeckajte slaninu i luk. Na tavi popržite špek. Napunite bjelanjke smjesom žumanjaka, vrhnja i hrena. Posipajte lukom i prženim špekom.

Kakav divan spoj Brzi, fini & proljetni špageti

Smjesi žumanjaka i kiselog vrhnja možete dodati i sitno sjeckanu čili papričicu te svježi korijander. Nećete pogriješiti ni s usitnjenim avokadom i kojom žličicom soka limete, ili senfom u kombinaciji s kaparima (možete umiješati i malo tekućine u kojoj su stajali).

Još savjeta i ideja kako pripremati jela sa sezonskim namirnicama potražite na www.brzoifino.hr.

 

Posjeti Gastro.hr