gastro postao
Proljeće je vrijeme za osvježavanje jelovnika, a nema boljeg osvježenja od tanjura slasne pašte!
Mladi grašak idealna je namirnica za pripremu brzih i finih jela, a ne trebate ga prethodno kuhati. Ova je proljetna pašta savršen omjer jednostavnog, proljetnog i finog. Potvrdili ljubitelji tjestenine!
Sastojci:
- 150 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
- 350 g špageta
- 8 kriški pršuta
- 150 g Dukat maslaca
- 1 ljutika
- 280 smrznutog ili svježeg mladog graška
- 1 žlica limunova soka
- malo ribane korice limuna
- 40 g ribanog Ribanca
- malo soli i svježe mljevenog papra
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja.
- Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša.
- Dodajte Brzo&Fino vrhnje za kuhanje, grašak i pršut narezan na manje komade, pa kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte koricu limuna i limunov sok, pa prelijte po špagetima. Posipajte Ribancem, posolite i popaprite.
Još inspiracije za fina jela sa sezonskim namirnicama čeka vas na www.brzoifino.hr.