Recepti 20. travnja 2017.

Brzi, fini & proljetni špageti

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće je vrijeme za osvježavanje jelovnika, a nema boljeg osvježenja od tanjura slasne pašte!

Mladi grašak idealna je namirnica za pripremu brzih i finih jela, a ne trebate ga prethodno kuhati. Ova je proljetna pašta savršen omjer jednostavnog, proljetnog i finog. Potvrdili ljubitelji tjestenine!

Sastojci:

  • 150 g Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 350 g špageta
  • 8 kriški pršuta
  • 150 g Dukat maslaca
  • 1 ljutika
  • 280 smrznutog ili svježeg mladog graška
  • 1 žlica limunova soka
  • malo ribane korice limuna
  • 40 g ribanog Ribanca
  • malo soli i svježe mljevenog papra

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu al dente i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja.
  2. Zagrijte maslac, dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša.
  3. Dodajte Brzo&Fino vrhnje za kuhanje, grašak i pršut narezan na manje komade, pa kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Umiješajte koricu limuna i limunov sok, pa prelijte po špagetima. Posipajte Ribancem, posolite i popaprite.

Još inspiracije za fina jela sa sezonskim namirnicama čeka vas na www.brzoifino.hr.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.