Punjenim jajima nije mjesto samo na uskrsnom jelovniku! Uz tek nekoliko namirnica, savršen su izbor za brojna druženja.
Donosimo jednu pravu proljetnu inačicu kuhanih jaja, kao i nekoliko ideja za pripremu.
Proljetna jaja sa špekom
200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
12 jaja
2 žlice umaka od hrena ili 1 žlica svježe ribanog hrena
50 g slanine
prstohvat soli i papra
1-2 mlada luka (zeleni dio)
U kipuću vodu stavite jaja i kuhajte ih 8-10 minuta. Kad su kuhana, ocijedite ih i ohladite hladnom vodom. Ogulite jaja i prerežite ih na pola. Izvadite žumanjke i pomiješajte ih s kiselim vrhnjem i hrenom. Posolite i popaprite. Sitno nasjeckajte slaninu i luk. Na tavi popržite špek. Napunite bjelanjke smjesom žumanjaka, vrhnja i hrena. Posipajte lukom i prženim špekom.
Smjesi žumanjaka i kiselog vrhnja možete dodati i sitno sjeckanu čili papričicu te svježi korijander. Nećete pogriješiti ni s usitnjenim avokadom i kojom žličicom soka limete, ili senfom u kombinaciji s kaparima (možete umiješati i malo tekućine u kojoj su stajali).
Još savjeta i ideja kako pripremati jela sa sezonskim namirnicama potražite na www.brzoifino.hr.