Napravi domaće slatke okruglice s marelicama

Stockfood
Okruglice s marelicama odličan su desert ili slatki međuobrok.
Vidi originalni članak

Tijesto koje se topi u ustima, sočna sredina od marelice, neodoljiva aroma cimeta i vanilin šećera. Tko bi ovom odolio?

Iskoristi sezonu marelica i napravi prave, domaće okruglice s marelicama.

 

 

 

brzo i jednostavno Kako napraviti knedle od kruha

 

Potrebno ti je: 

  • 800 g krumpira, skuhanoga u ljusci
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica maslaca
  • 15, 20 marelica 
  • krušne mrvice
  • maslac
  • šećer
  • cimet

Priprema:

  1. Krumpir dobro operi i skuhaj u ljusci. Ocijedi ge i pusti da se malo ohladi, toliko da ga možeš oguliti.
  2. Oguljene krumpire zgnječi, dodaj im jaje i maslac, dobro promiješaj, posoli i dodaj brašno. Umijesi u kompaktno tijesto te ga prebaci na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljaj i izreži na jednake kvadratiće.
  3. Na svaki stavi marelice kojima si izvadila koštice i oblikuj knedle.
  4. Knedle spuštaj žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješaj i pusti da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će iskočiti na površinu i tada ih kuhaj još 5 do 6 minuta.
  5. Za to vrijeme na tavi, na malo masnoće poprži krušne mrvice. Kuhane knedle procijedi, prelij s malo otopljenog maslaca, uvaljaj ih u pržene krušne mrvice te pospi šećerom i cimetom.
Posjeti Gastro.hr