Recepti 16764 prikaza 20. travnja 2018.

Kako napraviti knedle od kruha

Knedle od kruha
Jednostavne okruglice odličan su i hranjiv prilog svakom jelu

Premda knedle ili okruglice od kruha potječu s jugoistoka Njemačke ali su se vrlo brzo udomaćile i u hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji te receptima s našeg podneblja. Najčešće se poslužuju uz razne vrste paprikaša od divljači te svinjskog mesa.

Poznate su i pod nazivom “lovačke okruglice” ili okruglice od starog kruha jer su se u prošlosti većinom pripremale kako bi se iskoristio stari kruh koji je bio previše tvrd te kako se ne hrana ne bi bespotrebno bacila. Upravo tako je iz sasvim običnog kruha nastao ovaj odličan recept koji danas mnogi smatraju specijalitetom i omiljenim prilogom svojim jelima. 

 

Pečene okruglice od špinata i sira Možda vas zanima... Savršenstvo: Pečene okruglice od špinata i sira Recepti

 

Ono što razlikuje  knedle od kruha od originalnih bavarskih knedli je dodavanje slanine/pancete i luka u smjesu za knedle.

 

kuglice od sira Možda vas zanima... Nepce bira - okruglice od sira i krumpira None

 


Potrebno vam je:

  • 1 bijeli kruh
  • 0.50 l mlijeka
  • 1 crveni luk
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 1 jaje
  • pšenično brašno
  • 50 g pancete/slanine
  • peršin
  • sol

Priprema:

  1. Kruh izrežite na manje kockice.
  2. U posebnoj posudi na ugrijanom ulju propržite sitno nasjeckan luk da zažuti. U poprženi luk pomiješajte kruh, dodajte peršin, jaje, kipuće mlijeko i prethodno nasjeckanu i poprženu pancetu. Dobro promiješajte. Dodajte brašna da sve poveže
  3. Pobrašnjenim dlanovima oblikujte okruglice i kuhajte ih u slanoj vodi desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.