gastro postao
Oblikujte kuglice od povrća, sira i starog kruha i zapecite ih u pećnici
Okruglice od sira kao stvorene su za zabave jer se lako pripremaju, a još brže nestaju sa stola - poslužite ih nabodene na čačkalice u kombinaciji s umacima.
Okruglice mogu biti i odličan su prilog uz sve vrste mesa, a vegetarijanci ih mogu jesti i zasebno, uz omiljenu salatu.
Potrebno vam je:
- 300 g smrznutog špinata
- 5 jaja
- 1 crveni luk
- 5 kriška bijelog kruha
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica začinskog bilja
- 1/2 šalice maslaca
- 1/2 šalice parmezana
- češnjak u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Stari kruh narežite na komadiće i zalijte ga s 4 dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa žlicom začinskog bilja. Pustite da se kruh namoči i upije tekućinu.
- Ocijedite špinat te umiješajte namočenom kruhu. Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, češnjak u prahu, sol, papar i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je krušnim mrvicama.
- Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i silikonskim kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinova ulja. Pecite na 180°C oko 20 minuta.