Recepti 13599 prikaza 26. studenoga 2017.

Gotovo za tren: Pileće rolice sa sirom i špinatom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomiješajte sireve poput mozzarelle i parmezana sa špinatom, začinite češnjakom pa sve ubacite u pećnicu. Brzo, fino i jednostavno!

Vjerujemo kako ste do sada već isprobali rolice sa sirom i špinatom, no uvjeravamo vas kako će vas ove u potpunosti osvojiti. Zbog aromatičnih dodataka poput špinata i parmezana, rolice pripremljene na ovaj način bit će posve drugačije od svih koje ste do sada okusili.

 

Pileće rolice s gljivama u ovitku od slanine Možda vas zanima... Pileće rolice s gljivama u ovitku od slanine Recepti



Želite li da jelo bude još sočnije, dodajte mu i umak od rajčice, pa u rekordnom roku uživajte u sjajnom i raskošnom ručku.

Piletinu možete poslužiti samu, uz rižu, tjesteninu, proso ili drugi prilog po želji.

 

Patlidžan rolice Možda vas zanima... Gruzijske patlidžan rolice s češnjakom i orasima None

 

Potrebno vam je: 

  • 1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
  • 4 šake špinata
  • 2 šalice mozzarelle
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 žlica sitno ribanog parmezana
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 60 g maslaca
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na malo maslinovog ulja propirjajte luk.
  2. Kada omekša, dodajte mu češnjak i špinat pa pirjajte dok špinat ne povene, oko tri do pet minuta.
  3. Začinite soli i paprom.
  4. Ohladite, a zatim dodajte ribanu mozzarellu i parmezan.
  5. Piletinu narežite na jednake šnicle, pa na svaki položite dio smjese i zarolajte ih. Želite li biti sigurni da vam nadjev neće iscuriti, pomozite si čačkalicama.
  6. U manju posudu stavite krušne mrvice i uvaljajte piletinu u iste.
  7. Rasporedite po vatrostalnoj posudi, pa na svaku rolicu dodajte komadić maslaca. 
  8. Radite li umak od rajčica, pomiješajte pelate, dvije žlice maslinovog ulja, jedan režanj češnjaka, bosiljak, sol i papar. Stavite ga na dno posude, pa u umak uronite piletinu.
  9. Pospite ostatkom mozzarelle i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.