gastro postao
Pomiješaj sireve poput mozzarelle i parmezana sa špinatom, začini češnjakom pa sve ubaci u pećnicu. Brzo, fino i jednostavno!
Vjerujemo kako si do sada već isprobala rolice sa sirom i špinatom, no uvjeravamo te kako će te ove u potpunosti osvojiti. Zbog aromatičnih dodataka poput špinata i parmezana, rolice pripremljene na ovaj način bit će posve drugačije od svih koje s do sada okusila. Ako želiš da jelo bude još sočnije, dodaj mu i umak od rajčice pa u rekordnom roku uživaj u sjajnom i raskošnom ručku.
Piletinu možeš poslužiti samu, uz rižu, tjesteninu, proso ili drugi prilog po želji.
Pileće rolice sa sirom i špinatom
Sastojci:
- 1 pileća prsa narezana na šnicle
- 4 šake špinata
- 2 šalice mozzarelle
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 5 žlica sitno naribanog parmezana
- 2 šalice krušnih mrvica
- 60 g maslaca
- maslinovo ulje
- sol, papar
Postupak:
- Na malo maslinovog ulja propirjaj luk.
- Kada omekša, dodaj mu češnjak i špinat pa pirjaj dok špinat ne povene, 3-5 minuta.
- Posoli i popapri.
- Ohladi, a zatim dodaj ribanu mozzarellu i parmezan.
- Piletinu nareži na jednake šnicle, istuci ih, pa na svaki položi dio smjese i zarolaj ih. Kako nadjev ne bi iscurio, pomozi si čačkalicama.
- U manju posudu stavi krušne mrvice i uvaljaj piletinu u njih.
- Rasporedi po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolicu dodaj komadić maslaca.
- Radiš li umak od rajčica, pomiješaj pelate, dvije žlice maslinovog ulja, jedan režanj češnjaka, bosiljak, sol i papar. Stavi ga na dno posude pa u umak uroni piletinu.
- Pospi ostatkom mozzarelle i zapeci do zlatne boje, oko pola sata na 180 stupnjeva.