gastro postao
Jednostavno i slasno predjelo koje uz njoke ili krumpir može biti i odlično glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 985
Potrebno vam je
- 0.25 šalica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 šalica krušne mrvice
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 šalica parmezan
- 24 kriška slanina suha, masna
- 12 kriška šunka, mršava prešana
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Zagrijte maslac u tavi i ispržite luk s gljivama. Začinite solju i paprom pa pržite pet minuta.
- Maknite s vatre i umiješajte krušne mrvice. Ostavite sa strane.
- Istucite prsa pa preko stavite komad šunke. Na svaki komad mesa stavite tri žlice nadjeva s gljivama te preko malo sira.
- Zarolajte piletinu i omotajte u dvije kriške slanine. Učvrstite čačkalicama. Pecite 35 minuta.
Izvor Skuhatćute