gastro postao
S gruzijskom kuhinjom smo se imali prilike susresti nekoliko puta, a ove rolice su nas osvojile na prvu
Gruzijci ove rolice rade s manjim patlidžanima i pune ih s lukom i češnjakom. Originalnog naziva Badrijani Nigzvit, ove rolice su nešto što definitivno trebate isprobati. Zanimljiva i nesvakidašnja kombinacija namirnica neće vas ostaviti ravnodušnim, a rolice su efektne i kao grickalica na većim druženjima.
Sastojci:
- 3 manja patlidžana
- ulje za prženje
- 1 šalica nasjeckanih oraha
- 2 češnja šešnjaka
- žličica vinskog octa
- korijandar u prahu
- sol
- kajenski papar
- svježi peršin
Priprema:
- Operite patlidžane i nasjeckajte na tanke kriške koje ćete motati u rolice. Posolite i ostavite da se cijede 30 minuta.
- Prepržite patlidžane s obje strane i stavite sa strane.
- U blenderu izmiksajte orahe. Istresite u posudu i dodajte im izmiksani češnjak s 6 žlica vode. Dodajte vinski ocat i začine, pomiješajte da se poveže.
- Punite patlidžane i poslužite ih sa sjeckanim peršinom.