10. listopada 2016.

Gruzijske patlidžan rolice s češnjakom i orasima

Patlidžan rolice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
S gruzijskom kuhinjom smo se imali prilike susresti nekoliko puta, a ove rolice su nas osvojile na prvu

Gruzijci ove rolice rade s manjim patlidžanima i pune ih s lukom i češnjakom. Originalnog naziva Badrijani Nigzvit, ove rolice su nešto što definitivno trebate isprobati. Zanimljiva i nesvakidašnja kombinacija namirnica neće vas ostaviti ravnodušnim, a rolice su efektne i kao grickalica na većim druženjima. 

Sastojci:

  • 3 manja patlidžana
  • ulje za prženje
  • 1 šalica nasjeckanih oraha
  • 2 češnja šešnjaka
  • žličica vinskog octa
  • korijandar u prahu
  • sol
  • kajenski papar
  • svježi peršin

 

Priprema:

  1. Operite patlidžane i nasjeckajte na tanke kriške koje ćete motati u rolice. Posolite i ostavite da se cijede 30 minuta.
  2. Prepržite patlidžane s obje strane i stavite sa strane.
  3. U blenderu izmiksajte orahe. Istresite u posudu i dodajte im izmiksani češnjak s 6 žlica vode. Dodajte vinski ocat i začine, pomiješajte da se poveže. 
  4. Punite patlidžane i poslužite ih sa sjeckanim peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.