11. kolovoza 2016.

Trebate li zaista soliti patlidžane?

Patlidžani
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće sjajne ljubičaste boje odličnog je okusa i različito se kombinira

Iako su gorki, patlidžani spadaju u miljenike ljeta, razna jela od musaka, pohanih i punjenih patlidžana, namazi, ajvari - sve rado pripremamo. Gotovo uvijek ih solimo kako bi se riješili nepoželjne gorčine, a portal Food 52 donosi nekoliko razloga zbog kojih ih ne trebamo uvijek soliti.

Gorčina - Russ Parsons u knjizi How to Pick a Peach objašnjava kako soljenje ne riješava gorčinu, već da je to mit.

Upijanje ulja - Većina misli da će soljenjem patlidžani upijati manje ulja prilikom prženja što nije točno. Russ Parsons objašnjava da će upravo nesoljeni patlidžani upiti manje ulja. 

Ukoliko kupite svježe patlidžane, stručnjaci savjetuju da ih ne solite jer tako gube na okusu i teksturi. U sezoni patlidžana inspirirajte se sljedećim jelima:

Parmigiana - okus i miris juga Italije

Lazanje u novom ruhu: Smotuljci od patlidžana i tri vrste sira

Savršeni patlidžani iz pećnice

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.