Domaće napolitanke s orasima i tamnom čokoladom

Stockfood
Domaće napolitanke s orasima sve su češće na blagdanskim jelovnicima...
Vidi originalni članak

Svaki put kad nekog posjetimo tijekom blagdana, nutkaju nas sa svojom verzijom domaćih napolitanki s oblatnama. marmelade i orašaste plodove.

Najskloniji smo verziji s tamnom čokoladom i orasima, koja će se i ove godine naći na našem blagdanskom stolu.

 

zapamti ovaj recept Mirisni keksići s bijelom čokoladom i limunom

 

Sastojci:

  • 200 g oblatnih
  • 150 g šećera
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g Zvijezda margarina
  • 150 g oraha
  • 80 g tamne čokolade
  • 2 žumanjka

Priprema:

  1. Na laganoj vatri rastopi kristal šećer. Dodajte samljevene orahe i sve kratko poprži.
  2. Na pari skuhaj gustu kremu od žumanjaka, šećera u prahu i pjesnato izmiksanog margarina.
  3. Makni s vatre i dodaj nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se čokolada ne rastopi.
  4. U smjesu s čokoladom potom dodaj smjesu od oraha.
  5. Toplom smjesom premažite oblatnu, preklopite drugom i tako redom.
  6. Gotovi kolač pokrij folijom i na njega stavi neki teret, poput teške kuharice.
  7. Kad se nadjev ohladi, narežite n pravokutnike i poslužite.

Uživaj!

 

Posjeti Gastro.hr