Domaći kruh gotov u pola sata - itekako je moguće!

Getty Images
Tajna irskog kruha krije se u sodi bikarboni, a na stol donosi tople, mirisne zalogaje svježe pečenog tijesta...
Vidi originalni članak

Ne zahtijeva dizanje i jednostavan je za pripremu. Najviše vremena oduzet će vam pečenje, a za to vrijeme ionako se možete baciti na pripremu jela uz koje ćete ovaj kruh poslužiti. Irci ga najčešće poslužuju uz guste gulaše, no mi ga volimo u baš svakoj kombinaciji.

 

Istražili smo! Sourdough - sve što trebate znati o ljubavi između kruha i upornog pojedinca

 

Mekan i spužvast, ovaj kruh pravo je otkriće za one koji ne vole kupovni kruh, a nemaju vremena svakog dana klasičnom metodom pripremati domaći. Ovaj kruh meke je i zbijene teksture, a korica je tek lagano hrskava. Mekan je i idealan za skupljanje umaka, sendviče i slatke doručke.

Soda kruhu možete dodati i grožđice ili komadiće čokolade pa ga pretvoriti u slatku pogaču ili naprosto uživati u kombinaciji jednostavnih sastojaka.

 

bake me by nina Korak po korak: Kruh od pirovog brašna

 

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 350 ml mlijeka
  •  2 žlice limunovog soka

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 
  2. Pomiješajte mlijeko i limunov sok i pustite da stoji oko pet minuta.
  3. Pomiješajte brašno, sol, sodu bikarbonu, a zatim polako dodajte mješavinu mlijeka i limuna. Nemojte dodati sve odjednom, količina tekućine ovisi i o brašnu koje koristiti. Trebali biste dobiti ljepljivu kuglu tijesta.
  4. Zamijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte brašna.
  5. Prebacite u posudu za pečenje. Pecite oko 20 minuta do pola sata, dok kruh ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr