Doručak i grickalica: Krekeri od zobenih pahuljica

Stockfood
Ako planirate pripremati domaće grickalice za nadolazeće prvenstvo, svakako isprobajte i brze domaće krekere.
Vidi originalni članak

Osnovni recept možete nadograditi češnjakom u prahu, parmezanom, paprom i brojnim drugim začinima ili napraviti slatku verziju sa šećerom i cimetom.

 

BRZINSKI... Za svaku priliku: Domaći krekeri sa sirom

 

Sastojci:

  • 130 g zobenih pahuljica
  • 130 g integralnog brašna
  • 1-2 žličice soli
  • 120 ml vode
  • 5 žlica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Zobene pahuljice sameljite i premjestite ih u veću posudu.
  2. Dodajte integralno brašno i sol. Prelijte vodom i maslinovim uljem i umijesite glatko tijesto.
  3. Razvaljajte tijesto na papiru za pečenje na debljinu od 4-5 mm, razrežite na četverokute i još malo posolite.
  4. Premjestite ih na lim za pečenje i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pažljivo ih pratite jer mogu brzo zagorjeti.
  5. Pričekajte da se ohlade prije posluživanja.

 

Strawberry Soup Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa

 

Uživajte u utakmicama ili dobrom filmu!

 

Posjeti Gastro.hr