gastro postao
Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju s vama dijeli svoj recept za jednostavne i zarazne krekere od sira!
U pitanju je odličan finger food u kojem smo uživali proteklog tjedna na prvom meetup-u blogera. Bili su zaista brzo gotovi i navalili smo na njih, gladni i još uvijek pospani. Na sreću, stigli smo ih fotografirati...
Ova klasična verzija s pršutom je nepogrešivi izbor, ali vi možete eksperimentirati s različitim namazima i narescima. Isprobajte ih već danas!
Sastojci:
- 500 g oštrog brašna
- 500 g svježeg sira
- 250 g masti
- 1 jaje
- Sol
- Sezam
- Pršut
Priprema:
- Zamijesite tijesto od brašna, svježeg sira i masti koje se ne lijepi i mekano je na dodir. Stavite ga u hladnjak na pola sata da se odmori.
- Po potrebi pobrašnite radnu površinu i razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.
- Izrežite oblike po želji, premažite ih razmućenim žumanjkom, pospite sezamom i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva.
- Poslužite uz malo svježeg sira i pršuta.
Zahvaljujemo Vedranu na dolasku na naš prvi meetup i na receptu! Svakako pregledajte njegov blog Začinjeno s ljubavlju i zapratite ga na Facebooku.