gastro postao
Ako planirate pripremati domaće grickalice za nadolazeće prvenstvo, svakako isprobajte i brze domaće krekere.
Osnovni recept možete nadograditi češnjakom u prahu, parmezanom, paprom i brojnim drugim začinima ili napraviti slatku verziju sa šećerom i cimetom.
Sastojci:
- 130 g zobenih pahuljica
- 130 g integralnog brašna
- 1-2 žličice soli
- 120 ml vode
- 5 žlica maslinovog ulja
Priprema:
- Zobene pahuljice sameljite i premjestite ih u veću posudu.
- Dodajte integralno brašno i sol. Prelijte vodom i maslinovim uljem i umijesite glatko tijesto.
- Razvaljajte tijesto na papiru za pečenje na debljinu od 4-5 mm, razrežite na četverokute i još malo posolite.
- Premjestite ih na lim za pečenje i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pažljivo ih pratite jer mogu brzo zagorjeti.
- Pričekajte da se ohlade prije posluživanja.
Uživajte u utakmicama ili dobrom filmu!