gastro postao
                                            
                                        
                                    Ako planirate pripremati domaće grickalice za nadolazeće prvenstvo, svakako isprobajte i brze domaće krekere.
                                
                                
                                    
                                
                                Osnovni recept možete nadograditi češnjakom u prahu, parmezanom, paprom i brojnim drugim začinima ili napraviti slatku verziju sa šećerom i cimetom.
Sastojci:
- 130 g zobenih pahuljica
 - 130 g integralnog brašna
 - 1-2 žličice soli
 - 120 ml vode
 - 5 žlica maslinovog ulja
 
Priprema:
- Zobene pahuljice sameljite i premjestite ih u veću posudu.
 - Dodajte integralno brašno i sol. Prelijte vodom i maslinovim uljem i umijesite glatko tijesto.
 - Razvaljajte tijesto na papiru za pečenje na debljinu od 4-5 mm, razrežite na četverokute i još malo posolite.
 - Premjestite ih na lim za pečenje i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pažljivo ih pratite jer mogu brzo zagorjeti.
 - Pričekajte da se ohlade prije posluživanja.
 
Uživajte u utakmicama ili dobrom filmu!