Recepti 09. lipnja 2018.

Doručak i grickalica: Krekeri od zobenih pahuljica

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako planirate pripremati domaće grickalice za nadolazeće prvenstvo, svakako isprobajte i brze domaće krekere.

Osnovni recept možete nadograditi češnjakom u prahu, parmezanom, paprom i brojnim drugim začinima ili napraviti slatku verziju sa šećerom i cimetom.

 

Možda vas zanima... Za svaku priliku: Domaći krekeri sa sirom Recepti

 

Sastojci:

  • 130 g zobenih pahuljica
  • 130 g integralnog brašna
  • 1-2 žličice soli
  • 120 ml vode
  • 5 žlica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Zobene pahuljice sameljite i premjestite ih u veću posudu.
  2. Dodajte integralno brašno i sol. Prelijte vodom i maslinovim uljem i umijesite glatko tijesto.
  3. Razvaljajte tijesto na papiru za pečenje na debljinu od 4-5 mm, razrežite na četverokute i još malo posolite.
  4. Premjestite ih na lim za pečenje i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pažljivo ih pratite jer mogu brzo zagorjeti.
  5. Pričekajte da se ohlade prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa Kolumne

 

Uživajte u utakmicama ili dobrom filmu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.